Robotpartiet och Johan Pehrson: Inskränk yttrandefriheten genast, tack

I dagarna röstar riksdagen igenom en ändring i yttrandefrihetsgrundlagen om utlandsspioneri. En välkommen konsekvens med lagen är att den stoppar journalister och visselblåsare från att irritera länder som vi vill stryka medhårs. Inte mothårs genom att uppmärksamma diverse övergrepp som dessa länder inte vill ha uppmärksammade.

Eftersom ingen som är för lagen kan förklara varför har det varit svårt att få till en debatt mellan förespråkare och motståndare. Därför har man valt att prata med Johan Pehrson som visserligen är mot lagen men tänker rösta för.

Från Johan Pehrsons autoerotiska debatt tar vi med oss följande punkter:

  • Eftersom Robotpartiet står bakom lagom om utlandspioneri och försäkrar att den inte kommer att tillämpas på fel sätt så litar Johan Pehrson på det. Vi saknar dock definition på ”fel sätt” och välkomnar denna brist på definitioner.
  • Läget i vår omvärld är så ”otroligt allvarligt” att Johan Pehrson inte har något val än att rösta för en lag som håller nyfikna journalister borta. Det underförstådda allvaret stavas Putin och det bästa sättet att skydda sig mot Putin är att göra som Putin: inskränka yttrandefriheter.
  • Johan Pehrson är regeringens Liberala Garant. Förutom Garant finns även Eldorado, Ica basic, Coop extra och andra butiksegna varumärken som fyller sina förpackningar med vad som för tillfället är mest lönsamt.

Om grundlagen visar sig inskränka yttrandefrihet på ett sätt ni inte tycker om så kan ni ju säga till då. Blir det inte bra kan vi ändra tillbaks den om fyra år. Om vi fortfarande har riksdagsval.