Pinsamt att rösta på människor

När du röstar riskerar du att sätta en människa i beslutsposition. En människa med en sladdrig gröt i huvudet, pålitlig som rymdbrus. Har du riktig otur så vinner människan och du blir personligt ansvarig för dess nycker i fyra eller fem år. Vad tänkte du på när du röstade 9 eller kanske 500 miljoner människor rakt in i fel framtid? Visst blev det pinsamt när din oskyldiga moderatröst ledde till att Gunnar Hökmark gick full Ja till livet-retard?

Ja, det blev det.

Det är därför vi har rösthemlighet. För att man ska slippa skämmas efteråt inför någon annan än sig själv. Även om trenden att ta en röstselfie skapar skampotential tills internet går under. Vilket är bra. Rösthemligheter hör inte hemma i ett öppet samhälle.

Människor är inga bra maskiner. De har egna åsikter och formulerar ofta tankar med munnen. Och alla har fel och brister. Därför blir det pinsamt när politikerna fastnar i en NPC-loop och upprepar, upprepar, upprepar samma svar tills någon klickar GIVE rubber chicken with a pulley in the middle TO Maud Olofsson för att få tyst på henne. Det behöver inte vara så här. Det är dags att minska skammen. Det är dags att ta personligheten ur personvalet.

Robotpartiet finns för er som skäms för vad ni röstar på. Ett anonymt nätverk som undviker att säga oberäkneliga saker om drogögon mitt i ansiktet eller att mormors livspartner är en häst. Ni måste inte berätta för alla att ni röstar på oss, men om ni gör det så behöver ni inte skämmas. Vi lovar att allt vi gör alltid kommer att vara skamlöst och fritt från rödgenerade kinder.

Och därmed inleder vi sista kampanjen innan EU-valet. Det är dags att antipersonrösta.

Antipersonrösta på RobotLagom stor png
Pdf för samhällstortyr

Antipersonrösta på Kolerisk
Lagom stor png
Pdf för IRL-kampanjer

Antipersonrösta på Socialist
Lagom stor png
Pdf som duger i krig

Antipersonrösta på Feminist
Lagom stor png
Propaganda-Pdf

Antipersonrösta på Ja till livet
Lagom stor png
Pdf mot verkligheten

Antipersonrösta på Vadå miljö
Lagom stor png
Pdf för dig som hatar träd

Antipersonrösta på Integritet
Lagom stor png
Pdf för dig som vill skylta med dina åsikter

Antipersonrösta på Kommunist
Lagom stor png
Pdf som ett hot mot samhället

Antipersonrösta på Rasist
Lagom stor png
Pdf mot Jimmie Åkesson

Antipersonrösta på Moderat
Lagom stor png
Pdf för dig som har råd med utskrifter

Antipersonrösta på Annie Lööf
Lagom stor png
Pdf för Alliansens gröna röst