Även feta maskiner kan vara miljövänliga

Det viktigaste är inte hur miljövänlig du är. Det viktigaste är hur miljövänlig du är per kilo. Efter årskiftet kan även våra mest överviktiga vänner (som moderna stadsjeepar och superdatorer från 1952) klassas som miljövänliga så länge energiförbrukningen håller sig i ett sunt förhållande till vikten.

Syftet med lagändringen är uppenbarligen att stärka den svenska maskinparken med tyngre, kraftfullare, mer energislukande och koldioxidproducerande men samtidigt proportionellt sett miljövänligare enheter. Trenden med mindre och lättare maskiner måste brytas om vi inte ska hamna efter på en internationell marknad där megatronrobotar hela tiden växer sig större och starkare.

Fettskatten främjar jämlikheten. En överviktig människa ska kunna inta mer energi så länge den ser till att energin lägger sig runt magen och gör människan tyngre. Skulle den feta människan däremot förbränna energin så går både förbrukningen upp och vikten ner och fettot får dubbel miljöstraffskatt.

På samma sätt ska ett par extra ton domedagsmaskiner inte behöva skattebelasta en robot med onödiga miljöskatter. Så länge energiförbrukningen håller sig låg i förhållande till domedagsmaskinernas massa så sänks skatten på ett fördelaktigt sätt. Energiförlusten och därmed miljöskattebefrielsen i händelse av att domedagsmaskinen aktiveras är förstås problematisk, men bara för ett väldigt, väldigt kort ögonblick.

The crushinator

Efter årskiftet har The crushinator möjlighet att ägna sig åt skattebefriad miljövänlig prostitution.