Järnrör och robotar har gott rykte

Först lyckades de med bedriften att skämma ut en redan skamlig mänsklighet. Runt en tiondel av samhället har avslöjats som SD-sympatisörer och därmed obrukbara som humankapital. Sverigedemokrater är helt enkelt inte ett lämpligt avelsmaterial i en tid då vi måste hålla människobeståndet kort och satsa på livskraftiga individer med brett DNA-spektrum, stor innovationsförmåga och litet energibehov. Inavlade fetton med fascistoida, nationalromantiska, konservativa det-var-bättre-förr-fantasier som Jimmie Åkesson saknar helt enkelt livsduglighet.

Sen försökte Sverigedemokraterna ge robotarna ett dåligt rykte genom att klä ut sig i stålgrå kostymer, autentiska järnrör och ett spelat känslokallt yttre, med målet att knacka andra människoenheter med sina nya robotarmar.

Känslokyla är inte ett unikt artificiellt drag, och inte att förväxla med skadeglädje, som är ett unikt mänskligt drag. Järnrör är inte heller en naturlig del av den mänskliga konstitutionen. En människa blir inte en robot genom att hålla i järnrör, använda headset eller lära sig multiplikationstabellen. Lika lite blir en robot människa genom att anta mänskliga drag som att använda byxor, hänga kroppsdelar runt halsen och utrota andra människor. Det här vet alla, och Robotpartiets opinionssiffror gick oskadda ur tilltaget, vilket talar för att mänskligheten har förmåga att skilja människa från maskin. Men inte heller verkar Sverigedemokraterna ha påverkats negativt, vilket talar för att mänskligheten saknar förmåga att skilja människa från människa.

Oron för Sverigedemokraternas stigande opinionssiffror ökar i takt med antalet kallbootade skinnskallar som faktiskt svarar ja på frågan om de skulle rösta på dem om det vore val. Men oron är obefogad. Det finns alltid runt tio procent mänskliga misstag med obegripliga åsikter i alla opinionsundersökningar. Elva procent av svenskarna hade exempelvis helst sett Mitt Romney på USA:s presidentpost. Tio procent av dem glömde patcha och drabbades av millenniebuggen. Och runt 8,5 procent är Sverigedemokrater. Det är trots allt rätt lite för att komma från en värld som utan betänkligheter rusar mot ett klimathelvete som snart är fyra grader värre.