Människan är ond och ska inte ha någon vård

Ruf har ordet:

Lyssnar man på Vänsterpartiet så kan man lätt få för sig att det finns människor därute som vill ta hand om varandra; som ser ett värde i att hjälpa andra som har det svårt. Var finns dessa människor?

Genom att förbjuda vinster i vården så tror Vänsterpartiet att vården skulle bli bättre. Hur skulle vården kunna bli bättre utan vinster när pengar är enda anledningen till att det överhuvudtaget finns vård?

Människor är trots allt så fruktansvärt motbjudande att ingen vill ta i dem om de inte kompenseras med miljardbelopp. För vad är marknadsekonomi om inte en garanti för att bara skäliga vinster tas ut? Mänskligheten är bevisligen precis så här äcklig.

Det är knappast mer mänsklighet i systemet som krävs, vilket Jonas Sjöstedt efterfrågar i Almedalen. För det är människor som tar ut vinster, människor som väger kissblöjor och människor som stänger av datorn för små barn och tvingar dem att gå ut i solen. Människan är aldrig lösningen på mänskliga problem. Bara mindre mänsklighet, eller åtminstone en mindre motbjudande mänsklighet, skulle kunna sänka vinsterna i vården. Skulle mänskligheten bete sig lite mindre vedervärdigt skulle någon kanske vilja hjälpa dem mot en något mindre miljardersättning.

Människan är ond. Och så länge hon är ond förtjänar hon att dö i kissblöja.

Ruf är Robotarnas ungdomsförbund för unga robotar på väg in i politiken. Liksom alla andra ungdomsförbund så ges Ruf utrymme att säga till synes rena galenskaper som moderpartiet visserligen står bakom, men som det politiska klimatet inte riktigt är redo för. Några år senare har ni dessa ungdomar som ministrar med exakt samma åsikter, men polerade för debatten.
Idag har ungdomsförbundens roll många gånger ersatts av Timbro.