Tobias Billström – årets robot

I första hand tankesmedjar vi oss fram till vad våra väljare bör tycka. I andra hand lyssnar vi på våra väljare. I detta populistiska tilltag att instifta ett pris till robotikens och dess anhängares ära har vi sett oss nödgade att främst ta hänsyn till våra väljare. Utmärkelsen Årets Robot 2011 tilldelas alltså migrationsminister Tobias Billström:

… för det talrika blottandet av upprepandets förnyelse i det förklädda med mekanikens mänskliga och empatiskt likgiltiga sinnets avgrunder.

Tobias Billström har gett ömmande skäl en objektiv mening, retat upp människokramarorganisationen Amnesty, visat att goto-satsen inte nödvändigtvis leder till spagettikod, tagit ”icke svara på frågor”-kulturens Denial of Service till politiken, och kanske framför allt avslöjats som roboten Sonny från I, Robot.

Vi har överseende med migrationsministerns logiska brister, men vill att priset ska ses som något uppmuntrande, uppfriskande, utvisande och we shall overcome-uppmanande. Till Tobias Billström version 2012 önskar vi: Bättre logik nästa gång!

Robotpartiets tröstpris, Årets Kulram, går till utrikesminister Carl Bildt för sin enastående förmåga att undvika inputdata. Vi tackar @avadeaux för nomineringen.

Tobias Billström, som riksdagen ser honom.