Lita på EU, lita på internet

Filter har visat sig vara effektiva på flera områden. Filter gör cigaretter hälsosamma, fil till yoghurt, vatten till kaffe, musik knorrig och internet till en tryggare plats att leva på. Därför vill EU ta fram en europeisk brandvägg som filtrerar internet; ett hälsosammare, knorrigare internet.

Vad ska då filtreras? EU nämner ett godtyckligt olagligt innehåll. Henrik Alexandersson listar saker som fildelning, spelsiter, terrorism, droger och historisk information. Litauen kan väntas stoppa bögporr och Irland hädelse.

Fortsätter man att gissa så kommer man att filtrera bort diskmaskiner och små tuttar (som i Australien), strömmande media och fackföreningar (som vissa företag), hela Japan, Carl Larsson, National geographics, andra språk än engelska och franska, väldigt små stenar och Bob Hansson.

Om enbart korrekt information publiceras på internet så skulle internet bli det första mediet som inte lyder under den erbarmliga devisen Tro inte på allt du ser på teve/läser i tidningarna/hör på P1. Internet skulle bli en enda stor och korrekt sanning. Wikipedia skulle enbart bestå av peer review-artiklar från etablerade publikationer. De skulle visserligen få editeras utanför Europa eftersom européer inte kan läsa felaktiga artiklar, men det blir ju automatiskt någon annans problem.

Lås in oss i en logisk Anna Greta Leijon-låda och låt alla andra ta hand om problemen. Vi tittar ut inifrån och skrattar åt den fria världen.