MP vill inte slösa med vetenskapen på fjös

Under mitten av 1900-talet råkade Mao Tsetung lova det kinesiska folket omfattande sjukvårdsreformer. Även i diktaturer måste vallöften hållas annars går det som i Libyen. Det visste Mao Tsetung och klurade på hur han skulle ge en miljard sjuka kineser vård när han hellre la pengarna på att censurera Internet.

I Kina finns en mångtusenårig tradition av akupunktur och örtmedicin. Att den är mångtusenårig är ett tydligt bevis för att metoderna fungerar. Till Maos stora lycka hade dock kineserna glömt att det fungerade, eftersom det trots allt inte fungerade och därför hade glömts bort. Det gjorde att Mao kunde återinföra akupunktur och örtmedicin som en enkel och billig sjukvårdsreform. Man ruskade liv i några halvt insomnade trollgubbar över hela landet och vips kunde man bota en miljard sjuka kineser, försäkrade om att traditionell folkmedicin alltid hade fungerat, trots att man hade valt att glömma bort den.

Att vetenskap hade glömts bort hade ju hänt förr, som när Pythagoras fick för sig att matematiken är magisk och fylld av spöklika dodekaedrer, och därmed stoppade den vetenskapliga utvecklingen i flera hundra år. Pythagoras förbjöd även hjulet och krävde att vi skulle gå på alla fyra igen, som en sorts darwinistisk amishkultur.*

Prefixet folk är magiskt. Folkhemmet, Volkswagen och Folkets park där man kunde titta på Snoddas. Senast det användes i Sverige var när staten sålde ut Telia ut i form av en folkaktie. Då blev en miljon svenskar blåsta på sina pengar.

  • Björn Rosengrens folkaktie – en miljon lurade svenskar.
  • Mao Tsetungs folkmedicin – en miljard lurade kineser.

Vetenskap är bortkastat på människor. Politiska uppskattningar baserade på ett enormt mörkertal talar sitt tydliga språk: färre svenskar har någon gång läst en vetenskaplig rapport än haft reiki-sex med en schaman på en bädd av chakrastenar. Miljöpartiet har insett detta och vill införa Maos folkmedicinska politik i svensk sjukvård. Bland andra sjukvårdspolitikern och healern Gun Moss Bjerling i Borås, hela Västra Götaland, antroposofi-förespråkaren Jessica Rydell i Kalmar och Gustav Fridolin som redan 2001 förespråkade homeopati.

Alternativmedicin är billigt, homeopatiska läkemedel kostar någon tia per kubik och mänsklig sjukvård är – handen på hjärnan – skitsamma. Ju färre människor som kräver riktig vård desto snabbare kommer vi till Mars.

* Det där om amishkulturen är inte dokumenterat utan härleddes ur fakta med hjälp av logik.