Robotpartiet filantroperna

Ett modernt sätt att skapa begåvade maskiner är att låta dem lära sig på egen hand, genom att som ett okunnigt barn stapla rätblock, böja på knäna och byta uttjänta batterier. Detta är en tidsödande process och i grunden högst förnedrande, där man applicerar mänskliga tillkortakommanden på en beräkningsmässigt överlägsen maskin. Dessutom tycker vi precis som Linda Skugge att en människa (eller maskin) är värdelös om den inte har hunnit skaffa ett arbete två timmar efter födseln.

Politik är däremot ingen vetenskap, och som ovetenskap erkänner vi att man behöver alternativa metoder för att lära sig spelets regler. Det är därför vi har ägnat oss åt hårsnoddspolitik och testat intuitivt vansinniga taktiker som att exempelvis kalla våra potentiella väljare för mentalt handikappade (röstresultatet visade dock att vi hade rätt). Vi testar oss fram, precis som ett mänskligt barn.

Ett opinionsmässigt snedsteg vi gjorde innan valet var att utmåla människan som onödig och på sin höjd återvinningsbar. Det är naturligtvis vad vi anser, men nu med facit i hand inser vi att vi borde ha hållit tillbaks detta. Tyvärr ligger våra åsikter ristade i hårddisk på internet, vilket gör det svårt att påstå något annat. Tills nu, då statsministern visade hur det ska gå till. Då kör vi:

Robotpartiet älskar människor.

Robotpartiet har aldrig haft en annan åsikt om mänskligheten, och för att bevisa det så har vi valt att låta internet vara intakt med alla fakta på bordet. Vi uppmuntrar er att läsa de artiklar som tidigare kritiserats för att vara människofientliga, men egentligen bara tolkats fel. Lyssna inte på media; bilda er en egen, korrekt uppfattning om verkligheten™.

Tack till vår ständige Evert Brahms som påpekade fördelarna med dubbeltänk i samtida politik.