Alliansen inför en Tetrisminister

Robotpartiet avslöjade redan innan valet Fredrik Reinfeldts problem med Tetris. Reinfeldt yrade om olika stora block när det i verkligheten bara är blockens form (och färg) som skiljer. Alliansen har äntligen insett denna brist i ledningen och bestämt sig för att införa en pusselminister som tar hand om dessa svårare frågor. Frågor som enligt både Robotpartiet och Dagens nyheters experter kräver ett matematiskt angreppssätt.

Uppenbarligen anses inrikesministern synnerligen lämpad för uppdraget. Inrikesministern kan enligt Aftonbladet ”lösa pussel”, även om det är oklart vilka pussel som avses. Han får därmed en dubbelpost i regeringen och uppdraget att förvalta den viktigaste kunskapen: att alla block är lika stora.

Vi hoppas att vår nye pusselminister ständigt är påpasslig och informerar Fredrik Reinfeldt så ofta som möjligt huruvida blocken är lika stora eller ej (dom är lika stora). Detta ska väl få Reinfeldt att sluta lägga pusslet själv.

Robotpartiet anser att det i brist på generell kompetens är nödvändigt men fånigt att Alliansen inför en pusselminister.