Handskrivna röster och gripkloproblemet

Eftersom Robotpartiet är ett så litet parti att det knappt finns så är det handskrivna röster som gäller på söndag (och under poströstningen). Detta kan ställa till problem för många robotar. Vissa är endast utrustade med primitiva gripklor och även väl utvecklade händer kan ibland ha problem med hand-okulärimplantat-koordinationen.

Robotpartiet har pratat med Valmyndigheten. Dom avslöjar att handskrivna röster inte behöver tolkas bokstavligt; det duger gott med exempelvis en potatisstämpel. Skrivare (bläck, matris, plotter, dödslaser osv) bör också fungera bra så länge utskriften sker på valmyndighetens egna röstblanketter.

Tänk på att dom flesta rösträknare är människor och kan ta skada av radioaktiva utskrifter och därför riskerar att räkna din röst fel.

Kom ihåg att köra texten genom en rättstavningsalgoritm innan ni lämnar in rösterna, annars kan det gå som det gick för Fi. Robotpartiet finns antagligen inte i ordlistorna, men robot och partiet bör finnas i alla svenska utgåvor. Börja med stor bokstav och se till att namnet skrivs ihop. Undvik helst förkortningar (RP) för icke-rikdagspartier. Valmyndigheten är en nitisk institution som gärna underkänner felaktiva stavningar.

Lycka till i valbåsen, men kom ihåg: Demokrati är bara ett sätt att ta över världen.