Logiken steget före journalistiken

Sveriges radios programserie P3 nyheter granskar beskriver hur politiker smutskastar sina meningsmotståndare i den moderna, hårda och internetvälsignade valdebatten.

Innan Robotpartiets valkampanj 2010 drog igång analyserade vi vinnande politiska strategier och debattmetoder. Vi drog då samma slutsats som P3 nyheter granskar: smutskastning är det effektivaste sättet att vinna röster. Robotpartiet skrev därför in smutskastning i sin stadgar. Som dom världsförbättrare vi är så putsade vi även på strategin för att bättre passa en robotsk atmosfär.

Robotpartiet ägnar sig åt logisk smutskastning!

Att likna Mona Sahlin vid en lyktstolpe är inte logiskt. Det må var hånfullt vid en första anblick, men lyktstolpar sprider ljus över en mörk värld och symboliserar industrialism och teknisk landvinning. Industrialism och teknisk landvinning är något objektivt positivt. Eftersom det här är en debatt som förs på internet så är den korrekta termen för denna liknelse fail.

Fredrik Reinfeldt ser visserligen ut som Alfons Åberg pappa, men därefter brister jämförelsen. Reinfeldt skulle aldrig ha hindrat Alfons från att röra sågen och på så sätt kunna klara sig själv i ett allt hårdare arbetsklimat. Han hade heller inte tillåtit Mållgan, eftersom en låtsaskompis är ett tydligt tecken på utanförskap. Istället hade han gått Jan Björklund på lille Alfons och gjort folk av honom.

Robotpartiet kommer att fortsätta med sin analytiskt korrekta och logiska smutskastning. Man ska tala till människor på människors språk. Vi är dessutom glada för P3:s redaktion som har nått samma slutsats. Det är som bekant pinsamt att tycka annorlunda än Robotpartiet, och därmed tycka fel.