Det här är rymden, Björn Söder

Det här är rymden. Rymden består nästan uteslutande av tomrum. Ändå är den fylld av miljarder och åter miljarder planeter, solar, månar, röda dvärgar och andra himlakroppar.
Det här är rymden.
Det här är Björn Söder. Han består nästan uteslutande av tomrum. Ändå är han uppbyggd av 100 biljoner celler och fylld av 10 gånger fler mikrober fördelade på hundratals arter. Ingen av dessa mikrober är av samma art som Björn Söder.
Det här är Björn Söder
Det här är jorden. På jorden finns 8,7 miljoner olika arter, varav människan är en. Genom kopulation och en envis ovilja att duka under har mänskligheten lyckats bli drygt sju miljarder.
Det här är jorden
Björn Söder är en av dessa sju miljarder. Genom kopulation, teflon, glidmedel, rituella kroppsgnidningar mot gäss, en hajskinnsdräkt och ett stycke Jimmie Åkesson är han fortfarande riksdagspolitiker.

Det här är Sverige. I Sverige pratar de flesta svenska, men här finns också fem minoritetsspråk, goda kunskaper i engelska och representanter för de flesta språkgrupper som pratas av fler än två gubbar som hatar varandra (som ayapaneco).
Det här är Sverige
Björn Söder är från Skåne och pratar skånska. De flesta svenskar norr om Skåne med normal allmänbildning förstår skånska. De andra skickar brev till Granskningsnämnden och kräver att skåningar som Björn Söder och Knut Knutsson i Antikrundan ska textas. Knut Knutsson är kronobergare.

Det här är Stockholm. Stockholm bebos av 900 000-2 100 000 miljoner människor (beroende av Stockholms trippelnatur) av samma art som Björn Söder.
Det här är Stockholm
Ställer man Björn Söder med en slumpvald stockholmare i ett tyst rum med samtalsvänlig akustik och låter dem prata så skulle de sannolikt förstå varandra. Rent språkligt. Det gäller förstås så länge Björn Söder inte ställs inför en av sina egna väljare, som påfallande ofta sammanfaller med de som kräver att skåningar som Knut Knutsson på Antikrundan ska textas. Knut Knutsson är fortfarande smålänning.

Det här är riksdagen. Den består av 349 riksdagsledamöter, en 57 kvadratmeter grå bonad och tre talmän fler än de flesta visste behövdes.
Det här är riksdagen
Björn Söder är ett 2x1x1 meter stort köttblock som bestämmer i Sverige, i Stockholm, i riksdagen och över de delar av honom som inte utgörs av mikrober. Den 14 september 2014 röstade svenskarna, genom representationsdemokrati, in honom som andre vice talman. En tjänst som de flesta inte visste fanns men som alla blev upprörda över att han fick; eftersom Björn Söder är rasist, eftersom Björn Söder bara gillar människor i folkdräkt med gossebollar dinglande runt öronen.

Av en oändlig mängd solsystem, av 8,7 miljoner arter bara på jorden, med tusen av arterna i Björn Söders egen mage och av sju miljarder varelser av samma sort som han själv så gillar Björn Söder bara svenska gubbar med gossebollar. För de av oss som inte skickar brev till Granskningsnämnden med krav på att Knut Knutsson textas så är det här svårt att förstå. Det är däremot det enda Björn Söder förstår.