Warp-FRA ändamålsglider snabbare

Warp drive-fysikern Miguel Alcubierre upptäckte att om man blåser upp Tomas Bodströms skalle till en ballong och placerar den bakom Beatrice Asks förkrymta hjärna så har man skapat den perfekta förutsättningen för ändamålsglidning.

Det har tagit över fyra år att lätta på löftet om att ingen annan än FRA ska få tillgång till signalspaning. Först 2013 får Säpo och Rikskriminalen ta del av FRA:s information. Hur lång tid ska det ta innan alla får vältra sig i den folklivsforskningslivsviktiga skatt som FRA-draken vakar över? Härnäst väntar Försäkringskassan, Trafikverket och övriga myndigheter. Antipiratbyrån, Ica och en nitisk ordförande i bostadsrättsföreningen Polcirkeln i Växjö rycker ivrigt i kablarna. Men i den här takten når vi aldrig total global övervakning.

Där kommer Warp-FRA in. Enkel fysik som under generationer fört rymdresenärer mellan galaxer genom att surfa på vågor av expanderad och kontraherad rymd. På samma sätt tar vi oss in i integritetsåldern.

Mellan Bodströms och Asks vanskapta politikerhjärnor placeras mänskligheten i en ”privat” sfär, skyddad precis som rymdskeppet från rumsvävens krumbukter. Med expanderad rymd bakom och sammandragen rymd framför kan ändamålsglidningen snabbt nå överljusfart samtidigt som mänskligheten inte upplever något annat än lite betydelselös tyngdlöshet. Redan de gamla trekkierna gled över såväl rymd som ändamål på detta sätt. Varför skulle inte vi?

Med Warp-FRA behöver vi inte invänta den långsamma ändamålsglidning vi lider av idag. Med Warp-FRA kan internationell terrorism (fildelning, tankebrott och moralfrågor) bekämpas redan imorgon.