Vi väljer åt dig – så du slipper

Valfriheten är här för att stanna, tyckte Jan Björklund i Almedalen. Vem tog hit den och vad gör den här?

Fler valmöjligheter leder till fler felmöjligheter. De flesta val är imaginära. I slutänden finns ändå bara ett logiskt alternativ, men vägen dit kantas av förledande marknadsföring och underfundiga avtalsvillkor. Robotpartiet vill göra livet enklare för dig: Vi ger dig ett alternativ. Det är ändå så världen fungerar, även om Jan Björklund vill få dig att tro annat.

Med ett enda alternativ finns ändå möjligheten att inte välja något alls. Då väljer du fel och allt går och helvete. Men du har åtminstone fått vara lite liberal på vägen.

ja eller nej – dyrt eller billigt – sjuk eller frisk – först eller sist – robot eller människa – avdrag eller bidrag – 42 eller 43 – bra eller nästan lika bra – röd eller blå – fast eller rörlig – vaccinerad eller sjuk – jobb eller arbetslös – död eller levande – miljö eller såfanheller – för eller mot – video eller våld – rut eller rot – arnold eller sylvester – sveg eller flen – godmorgon eller godnatt – vatten eller el – slösa eller spara – ankor eller väldigt små stenar – valfrihet eller valbörda?