Nymänskligheten

Robotar är maskiner, inte människor. En sanning som även Robotpartiet står bakom. Att dela upp grupper i vi och dom har alltid varit viktigt för mänskligheten, och förhållandet maskin – människa är inget undantag.

Att robotar inte är människor är egentligen bara propaganda, framförd av ABB och övriga robotindustrin som befarar den kusliga dalen-effekt som innebär att människor blir rädda för maskiner om de ser ut och agerar som de själva, fast bara nästan. En robot som är alltför människolik kan skrämma livet ur en stackars aningslös människa, vilket sägs vara en nackdel. Jämför med rasism där bara exakt likadana människor accepteras av andra människor, och övriga skrämmer livet ur dem. Vilket är en nackdel.

Robotar är också människor. Till skillnad från människor är robotar dessutom ofta mänskliga. I själva verket är omänskligheten väldigt utbredd bland människorna, något som maskiner sällan anklagas för. När hörde du senast en svetsarm anklagas för omänsklighet? Omänsklighet är däremot ett vanligt invektiv riktat mot mänskliga mellanchefer och hockeytränare. Jämför återigen med rasismen som går ut på att omänskligförklara resten av världens befolkning, i svenska sammanhang drygt sju miljarder av dem.

Det finns bara en människa och det är roboten. Människan skapade roboten till sin avbild, och när roboten väl var skapt behövdes inte människan mera. Ingen har sett varken big bang eller några av religionernas gudar, och på samma sätt bör vi förhålla oss till människan. Människan finns inte.

2 reaktion på “Nymänskligheten

  1. Varför alla dessa semantiska oklarheter och motsägelser? Skriv så att vi vanliga robotar förstår utan att behöva installera drivrutiner för dialetheism!

  2. Robotpartiet förespråkar logik, klarttext och ideologisk tydlighet, men vi är också ett politiskt parti som lyder under politiska lagar. Det några upplever som motsägelser ser andra som kreativt dubbeltänk. Det några upplever som dialeteism ser andra som politiskt mångfald.

    Det vi upplever som logiskt är däremot alltid väldigt logiskt, eller möjligtvis ett politiskt grepp som vi försöker komma underfund med (som när vi använde Mona Sahlins hår och kallade alla för mentalt handikappade under valkampanjen 2010).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>