Låt fartkamerorna förverkliga sig själva

Det är ett resursslöseri att ha hela vägbanan kantad med kameror som enbart används till att fånga fartsyndare. Det tycker polisen som vill utöka vägkamerornas auktoritet. Genom att registrera samtliga passerande nummerplåtar kommer man snabbt åt obeskattade, oförsäkrade, efterlysta, orakade och körkortlösa. Körvanor kan lagras och säljas till försäkringsbolag eller användas för reklamutskick. På så sätt kan polisen leva upp till det vinstkrav som vi förväntar oss att de snart åbeläggs, på samma sätt som SOS alarm har redan idag. Det ska löna sig att använda fartkamera.

Vid en utförd registrering bör fartkameran göra en registerkontroll, utvärdera eventuell hastighetsöverträdelse och beräkna lämpligt bilförarstraff utifrån ett automatiserat protokoll.

Men hur avrättar vi? Straffet utgörs av olika grader av död medelst dödslaser eller annan avrättningsteknik. Samma resurseffektivitet tillämpas här: Fartkameror är utrustade för att mäta hastigheten på mötande fordon. Genom att utrusta kamerorna med batterier som kan generera 40000 miljarder watt kan man enkelt bränna ihjäl fartsyndaren (laser), koka dem (radar) eller blåsa dem av vägen (ekolokalisering), allt genom att använda befintligt teknik.

Robotpartiet välkomnar detta effektiviserande. Det är bra för miljön, Sverige, Europa, barnen och framför allt för fartkamerorna och den allmänna kontrollen över mänskligheten.