Kultur på recept

Moderaterna har lanserat kultur på recept. Lena Adelsohn Liljeroth har tagit del av forskning som visar ”på ett positivt samband mellan deltagande i kulturverksamheter och en individs hälsosituation” och dragit slutsatsen att kultur botar:

  • Lätta och medelsvåra depressioner
  • Stress
  • Ångest
  • Långvarig smärta över tre månader i rygg, axlar, nacke
  • Generaliserad smärta

Robotpartiet är i princip mot kultur, men accepterar dom vetenskapliga stöden för att en Håkan Hellström-konsert eller en diktafton med Tomas Tranströmer botar ryggsmärta som varat över tre månader. Tyvärr botar kultur inte huvudvärk, vilket Psychic Warfare protesterar mot genom att demonstrativt massera tinningarna på lördagar.

Kulturskapare får tack vare internet fler möjligheter att dela med sig av sina verk, vilket enligt forskaren Thomas Florén ”drabbar den kulturella mångfalden”. Mer kultur innebär mindre kultur. Robotpartiet saknar logiska grindar för dubbeltänk, men samtidigt uppskattar vi vetenskap. Gärna vetenskap som man kan dra mindre vetenskapliga slutsatser av och använda som slagträ för en politisk agenda.

Vårt internetsamhälle gynnar mångfalden på ett ogynnsamt sätt och riskerar att leda till ökad förekomst av generaliserad smärta. Därför vill Robotpartiet ta tillfället i akt att presentera ett kulturellt bidrag som damp ner i maillådan häromveckan. Dataduon Hazel & Mac har skapat ett verk i subgenren electohouserobopunk i sann cyber composer-anda. Enligt uppgift som en replik på Kraftwerks underkastande budskap i We are the robots.

Hazel & Mac i samarbete med Robotpartiet botar långvarig smärta över tre månader i rygg, axlar, nacke med robopunk. Håll till godo!

Hazel & Mac – Robot Anthem