För en verkligare verklighet™

Verkligheten™ har under många epoker visat sig vara svåruppfattad. Skrönan säger att vissa trodde att jorden var platt, andra att solen roterade runt jorden, ytterligare andra trodde att robotar skapades ur Adams kugghjul.

Idag rör bristen på verklighetsuppfattning™ lite mer triviala saker: påstådda integritetbehov, att det är hälsosamt att dricka silver, och tuttstorlekar. Vissa tror inte på klimatförändringarna, andra har fått för sig att en miljökatastrof skulle innebära något negativt. Nästan alla inbillar sig att ett robotstyre skulle vara ödesdigert för mänskligheten.

Få människor förstår grundläggande kvantfysik tillräckligt bra för att kunna delta i en demokratisk debatt. När Fredrik Reinfeldt insåg att människorna var mentalt handikappade (vilket Robotpartiet håller med om och själva framför i ren populism) såg han till att Per Schlingmann bjöd befolkningen på spunnet socker. Människorna behöver inte en bättre politik, utan ett bättre förstånd. Därför handlar ”Schlingmanns uppgift […] inte om pr utan om att förklara verkligheten™” enligt Reinfeldt.

Även Robotpartiet arbetar för en alternativ och enklare verklighet™. En verklighet™ som passar människornas bristande intellekt bättre. Det ska inte vara nödvändigt för människorna att lära sig kvantfysik för att kunna delta i demokratiska val. I förlängningen ska det räcka med att gå in i röstbåset och dregla i rätt skål.