Fruktfrågor definierar politiken

Robotpartiet förbluffas över människors delade meningar kring triviala ting. Vi vet att det finns en enda vetenskaplig sanning sannolikhet och att det är med den politiska beslut ska fattas. Det vet inte människorna.

Enligt Mia Gahne på TT Spectra så är en av dom viktigaste frågorna som människorna tampats med under mänsklighetens historia följande: Frukt i maten eller ej. Redan dom gamla grekerna började slåss som sofistikerade vildar när Odysseus kom hem med en burk Uncle Bens Hawaiian Sweet & Sour.

Vi håller med Mia Gahne. Så fort Reinfeldt eller Wetterstrand öppnar munnen så mynnar det tids nog alltid ut i frukt. Reinfeldt beskrivs av Wetterstrand som ett Granny smith, eller om det är tvärtom; det är svårt att maskintolka kvällstidningsprosa. Frukt fungerar som Goodwins lag: Ju längre man diskuterar Sverigedemokrater desto större är sannolikheten att någon gör en jämförelse med frukt.

Frukt! Frukt saknar sammanhang i modern politik!

Robotpartiet har också en delad mening: ett eller noll. Ska det vara ett eller noll? Det här är en grundläggande fråga som inte ens Robotpartiet har enats om. RP(g) och RP(gu) har tagit varsin ståndpunkt kring detta. Men det är en väldigt mycket mer relevant grundfråga än simpel politisk ideologi, Descartes Gud eller huruvida man ska ha ananas eller tomat på en pizza. Tomat är också en frukt! I kökskontext kanske den räknas som en grönsak, men bestäm er i så fall innan ni öppnar munnen, Reinfeldt och Wetterstrand.

Problemet med Robotpartiets obeslutsamhet är att den dagen vi beslutar oss för endera så inverteras allt annat. Ett är motsatsen till noll. Vi tycker båda samtidigt. Det är detta som gör oss till ett politiskt parti.

Originalbild: FoeNyx, Wikipedia