Robotpartiet – en mexikansk förebild

Mexikos politiska krönikör Geraldine Juarez har analyserat Sveriges demokratiska läge. Fördelar såsom svensk välfärd viktas mot andra fördelar såsom övervakning i tvättstugor och FRA. Till skillnad från Mexiko som tampas med korrupta politiker och drogsmugglande poliser så ser hon att Sveriges största problem är en politiker med svettig skjorta. I Sverige hittade hon även Robotpartiet som den självklara lösningen för Mexikos framtid.

Geraldine beskriver mycket väl fördelarna med en regering bestående av robotar. Robotar är perfekta, fria från mänsklig korruption och kan vända pannkakor. Robotpartiet håller med! Ända sedan Turings dagar har politiker försökt att efterlikna robotar. Det är dags att införa den äkta varan.

Men Geraldines förslag som är grogrunden för ett mexikanst robotparti och ett rymdomspännande internationellt robotnätverk har sitt pris. Våra politiska motståndare har startat en propagandakampanj som pekar på en dubiös robotsk utveckling och påstår att Robotpartiet försöker lura sina väljare.

Robotar är inte kapabla att lura någon. Skulle Robotpartiet ändå ljuga så är det för att beräkningarna visat att väljarna ändå inte skulle förstå sanningen, men däremot glatt svälja en lögn. Det är detta som kallas politiskt spel. Ingen är bättre på spel än robotar.