Sverigedemokraterna polerar robotars bajs

Robotpartiets politiska taktik går inte främst ut på att förnya politiken utan att smäda andras politik. Det här är ett vedertaget grepp som visat sig funka bäst i val efter val. Att vi vill totalomvandla den tekniska landvinningen och på allvar ta oss in i rymdåldern är alltid underordnat möjligheten att smäda meningsmotståndare.

Men ibland är det svårt att smäda.

Människorna har ett uttryck som lyder Du kan inte polera en bajs. Detta anses sant, även om motsatsen har bevisats (Mythbusters). Ett sätt för människor att polera en bajs är att äta en kost hög på fiber och fett för att få en fast och glansig avföring. För robotar gäller katalysator som gör avgaserna glänsande rena, alternativt att inta elektricitet. Electricitet ger en vackert självlysande avföring, som dessutom automatiskt dumpas långt borta från den förbrukande enheten. Avföringen gräver människorna ner djupt i berggrunden för att den inte ska stråla så skarpt i ögonen på folk. Det är vad vi kallar en polerad bajs!

Robotpartiet är positivt till att människor plockar upp robotarnas bajs.

Även smädande handlar om att polera bajs. Om ett parti säger en sak så gäller det för det smädande partiet att säga något bättre. När ett parti vill sänka skatterna så vill ett annat parti sänka dom mer. Alternativt mindre, eftersom logik går åt fler än ett håll i politiken. Det kallas pseudoveten … ideologi.

Robotpartiet har länge försökt att smäda Sverigedemokraterna. Vi ger upp! Den dag Robotpartiet vet hur vi ska kunna putsa upp en teknikfientlig politik som förespråkar ett kolmilesamhälle framför Marsexpeditioner och subventioner på farfars högtsittande byxor framför kvantteori – den dagen tar vi fram polityren igen.