6 miljoner lärlingsplatser

En frågeställare på Twitter undrade vad som händer med alla människor när robotarna tar över världen gör sitt intåg på arbetsmarknaden. Robotar är som bekant mycket trevligare än människor, och social kompetens är fortfarande helt avgörande.

Robotar har även bättre förutsättningar, arbetar hårdare, kommer nästan uteslutande från akademikerfamiljer, har ofta inbyggd skyddsutrustning och ska i så stor utsträckning som möjligt utrustas med 20000 gigawatts-laser. Robotpartiet erkänner att vissa människor kan få svårt att rycka upp sig och konkurrera på framtidens arbetsmarknad.

Därför vill Robotpartiet införa 6 miljoner nya lärlingsplatser. Företagare och entreprenörer kan då utnyttja människor som billig arbetskraft i yrkesroller som är särskilt oattraktiva för robotar, exempelvis för att göra ren poolen, jobba i starka elektriska fält eller få bukt med härdsmältor. Subventionen måste då motsvara hur mycket sämre än en robot en människa arbetar, vilket borde resultera i att människan får cirka en Coca cola och ett par cigg i veckan, direkt i handen av en statstjänsteman.

Genom att ge människan mindre att äta behöver den också sova mindre och kan arbeta mer, vilket gör att människan till viss del kan kompensera för sina egna brister.

Ett annat alternativ för företagsamma människor är att ägna sig åt arbeten med logiska motsättningar såsom homeopati och kristallterapi. Åtminstone tills vi har utvecklat and-grindar som funkar som nand-grindar och kan få robotar att bete sig medvetet irrationellt.