Robotäktenskap och robosexualitet

Nu när homoäktenskap i princip är accepterat av de flesta större partierna (med undantag KD som tycker att kyrkan har copyright på äktenskap och att det bara gäller för man-kvinna-relationer) så vill vi i RP ta upp en (för oss) ännu viktigare relationsfråga; robotäktenskap och robosexualitet.

Sedan 1995 är det i Sverige lagligt för samkönade att registrera partnerskap och sedan 2009 kan de även vigas i svenska kyrkan. Men robotar då? Var får dom gifta sig och hur är det med relationer mellan människor och robotar? Giftemål mellan två robotar är en fråga som få politiker idag tar på allvar och robosexualitet (en sexuell relation mellan man/kvinna och robot) är tabubelagt.

Vi tänker jobba hårt för att få bort tabustämpeln som sexualitet mellan robot och människa har idag, oavsett kön. Vi vill låta robotar vigas i kyrkan och registrera partnerskap. Ingen skulle hindra dig från att gifta dig med en kollega av motsatt kön, men så fort kollegan råkar vara en robot så sätter lagen käppar i hjulen, och att dessa hjul mycket väl kan vara en del av en robots basfunktionalitet, det bryr sig få om.

Framtiden kräver ändring! Låt Sverige visa vägen och vara ett föregångsland för robotälskare världen över!